Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Skolbiofrossan vt21

Filmen "Tottori! Sommaren då vi blev superhjältar!"
Nu drar det ihop sig till vårens (digitala) omgång av skolbiofrossan! Ett arrangemang för dig som bokar, samordnar eller arbetar med skolbio i Stockholms län.

Vårens skolbiofrossa gästas av bland andra Jens Lanestrand som presenterar Biografcentralens aktuella skolbioutbud samt av Max Elnerud och Faravid Svalfors af Ugglas som berättar om Ekerös kommande skolbiosatsningar. Vi tittar också på exempel och utbyter erfarenheter kring den omställning som pandemin fört med sig.

Dessutom presenterar filmkonsulenterna sina egna favoriter i skolbioutbudet och erbjuder exklusiva förhandsvisningar av bland annat den hyllade Tove av Zaida Bergroth som visades på Göteborgs Filmfestival och den norska barnfilmen Tottori! Sommaren då vi blev superhjältar! Mer information och trailer till samtliga filmer hittar du nedan.

Datum: Torsdag 25 februari kl. 09.00-11.30

Mötet hålls digitalt i Teams. Anmäl dig redan idag till e-post ulf.slotte@sll.se (klicka på länken). Möteslänk skickas sedan ut till alla anmälda.


Tove

(Zaida Bergroth, Finland, 115 min)

Helsingfors, 1945. Kriget är slut och för Tove Jansson börjar livet igen. Hon hänger sig åt långa festnätter, men också tvivel på sitt konstnärskap. Hon har en varm kärleksrelation med åländske politikern Atos Wirtanen, men när hon möter teaterregissören Vivica Bandler blir hon blixtkär. Samtidigt börjar hennes skapande ta sig oväntade vägar: den lilla sagovärld hon skapat för sig själv under kriget börjar växa. Inspirerad av sina verkliga personer börjar hon skriva och måla berättelsen om Mumintrollen. Se trailer här nedan.

 

Dating Amber

(David Freyne, Irland, 88 min)

Tonåringarna Eddie och Amber växer upp i en irländsk småstad under 1990-talet. Hela skolan misstänker att de är gay och varje dag är en kamp för överlevnad. När de bestämmer sig för att bli ihop på låtsas förändras allt. Men snart inser de att en påhittad relation kan vara minst lika komplicerad som en äkta. Se trailer här nedan. 

 

Tottori! Sommaren då vi blev superhjältar!

(Silje Salomonsen & Arild Østin Ommundsen, Norge, 76 min)

Vega och hennes lillasyster Billie är på fjälltur med sin pappa i den norska vildmarken. Plötsligt händer en olycka. Deras pappa faller ner i en bergsskreva och skadar sig. Nu hänger det på Vega och Billie att hämta hjälp. Se trailer här nedan.