Hoppa till huvudinnehåll

Utlysning öppnar för gestaltningsuppdrag i Huddinge

Huddinge sjukhus fasad. Del av gestaltningen syns på en vägg. Verket heter Hej patient av konstnärsduon Beck och Ljung.
Kulturförvaltningen utlyser gestaltningsuppdrag vid barnvårdavdelning på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge

Region Stockholm bjuder in yrkesverksamma konstnärer att anmäla intresse för ett konstnärligt gestaltningsuppdrag för avdelningen för barnregionsjukvården vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Utlysningen avser ett projekt för vårdavdelningen Barnregionvården. Vårdavdelningen är situerad inom K4-huset på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Avdelningen byggs om för att möta verksamhetens och patienternas specifika behov.

Efter ombyggnation kommer avdelningen att innehålla 18 vårdrum varav 8 kommer att vara isoleringsrum för svårt sjuka patienter. Samtliga vårdrum kommer ha sängplats för patient och anhörig, samt rymma viss medicinteknik. Ytor i vårdrummen, samt ytor i korridorerna har föreslagits som passande platser.

Den konstnärliga gestaltningen ska upplevas välkomnande och rumsskapande med en öppenhet i formspråk och tilltal. Ett övergripande berättelse byggs upp av spännande nedslag i respektive delar av gestaltningen. Konsten ska rikta sig till både yngre och äldre barn och ska inbjuda till upptäckarglädje och eftertanke. Konstverken ska ge betraktaren möjlighet att resa i tankarna till en annan värld.

Kulturförvaltningen efterfrågar konstnärskap med ett lekfullt, upptäckarvänligt och starkt personligt uttryck; konstnärskap som arbetar i en samtida kontext, gärna med berättelser som riktar sig till verksamhetens specifika målgrupp. Den konstnärliga gestaltningen ska ge platsen en stark och tydlig karaktär.

Den konstnärliga gestaltningen samverkar med verksamhetens inriktning och harmoniserar med interiören gällande material och kulörer. Konsten kan därmed stärka platsens funktionella miljö, stödja upplevelser av intimitet och trygghet, samt vara identitetsskapande för platsen.

Läs utlysningen här

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng