Hoppa till huvudinnehåll

Dags för 2022 års regionala dialogmöten

Under februari månad går startskottet för vårens övergripande dialogmöten med kommuner och det fria kulturlivet. 2022 års dialoger kommer fokusera på återstart, samverkansfrågor samt på digitalisering.

Kulturförvaltningen har i uppdrag att strategiskt samordna den kulturpolitiska utvecklingen av länets kulturliv mot bakgrund av genomförandet av Kulturstrategi för Stockholmsregionen, del av RUFS 2050. I det arbetet är dialogmöten en viktig del.

Under februari samlar kulturförvaltningen alla kommunala kultur- och fritidschefer uppdelat på tre olika geografiska konstellationer och under mars följer dialogerna med det fria kulturlivets parter: KLYS, regionala centrumbildningar och Ideell kulturallians region Stockholm.

- Vi är alltid förväntansfulla inför de årliga dialogerna med kultur- och fritidsdirektörerna i länet . Här får vi möjlighet att både reflektera över året som gått men också kraftsamla vad gäller gemensamma insatser till gagn för invånare i länet. Kulturpolitiken är i stark förändring och kunskapsutbytande tillfällen som dessa guld värda, säger Eva Bergquist, kulturdirektör i Region Stockholm.


Varför dialogmöten?

Syftet med dialogerna är att strategiskt samordna utvecklingen av regionens konst- och kulturliv med den regionala kulturstrategin som övergripande färdplan.

Ambitionen är att mötena ska ge utrymme att beskriva och diskutera såväl kommunernas som stockholmsregionens kulturpolitiska möjligheter och utmaningar liksom allmänna utvecklingstendenser inom det regionala konst- och kulturlivet.

 
Läs mer om dialogmöten
 

 

 

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng