Hoppa till huvudinnehåll

Koreograf utsedd till Platsverkstan Dans i Sollentuna

Koreografen Ida ”Inxi” Holmlund har valts ut att gestalta platsen Rotebro och dess invånare, inom ramen för dansresidenset Platsverkstan Dans i Sollentuna. 

Ida "Inxi" Holmlund vill utgå från det ”vardagliga” i människors berättelser – familj och relationer – och utveckla det i rörelse. Hon kommer att arbeta tillsammans med filmaren Jennifer Drotz Ruhn. Det konstnärliga arbetet ska resultera i en dansfilm, som presenteras på flera platser i Sollentuna kommun under maj 2022. Projektet är ett samarbete mellan Sollentuna kommun, Stockholms läns museum och danskonsulenterna i Region Stockholm. 

 

Om koreografen  

Ida Holmlund är utbildad på Åsa Folkhögskolas Five styles linje 2010 och One style linje 2013. Däremellan utbildade hon sig vid Juste Debout school, streetdance, i Paris. Hon har battlat i stilarna hiphop och popping och sedan 2013 och inom voguing under namnet ”Inxi”. Ida Holmlund är verksam som koreograf och dansare. Just nu är hon aktuell i Kenneth Kvarnströms nya uppsättning pianotopografier. Hon är även skapare av dansfilmen La femme de la maison som hon koreograferat tillsammans med Adrian Cruz till Sveriges Television.  

Läs mer om dans i Stockholms län på danskonsulenternas webbsidor.

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng