Hoppa till huvudinnehåll

Filmpremiär Platsverkstan Dans: Mellan husen på Brandbergens topp

Ett bostadsområde i skymningen, en dörr är öppen till en lokal där det lyser varmt på ett dansande par.

 

Tisdag 24 maj 2022 premiärvisas filmen Mellan husen på Brandbergens topp på Bio Cosmopolite i Brandbergen. Filmen har skapats av scenkonstgruppen Johanssons pelargoner och dans i samarbete med filmaren Jennifer Drotz Ruhn och är en del av residenset Platsverkstan Dans med målet att gestalta människors tankar och minnen kopplade till Brandbergen.

Mellan husen på Brandbergens topp får vi följa med olika personer som rör sig genom centrala Brandbergen, i deras vardagsliv, rörelsemönster och berättelser. Filmen är en koreografisk stafett mellan boxningsklubben och dansbanan där vi får inblick i skilda verkligheter och upplevelser av platsen Brandbergen.

Till grund för filmen ligger koreografernas möte med människorna och platsen samt insamlat enkät- och intervjumaterial från etnolog Moa Beskow från Stockholms läns museum.

Filmvisningen äger rum tisdag 24 maj 2022 klockan 18.00 på Bio Cosmopolite, Jungfruns gata 419, Haninge. Filmvisningen följs av ett samtal med konstnärerna.

Ingen föranmälan krävs. Fri entré! 

Om Platsverkstan Dans

Platsverkstan Dans är ett samarbete mellan danskonsulenterna i Region Stockholm, Stockholms läns museum och Haninge kommun. 

Läs mer om dansresidens i Stockholms län på regionstockholm.se

Läs mer om dans på danskonsulenternas sidor på regionstockholm.se/dans

Läs mer om Platsverkstan på stockholmslansmuseum.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se

Vi har flyttat till regionstockholm.se/kultur. Du är på vår gamla webbplats och informationen kan vara inaktuell.

Om du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss på  info.kultur@regionstockholm.se.

X Stäng