Hoppa till huvudinnehåll

Konstvisning för grupper

Diarienummer
AKTNR 200-15318

 

Kulturförvaltningen ordnar gruppvisningar av konsten på flera sjukhus i Region Stockholm. I en rundtur berättar en guide om konstverken på sjukhuset och hur kulturförvaltningen arbetar med konst i vårdmiljö. På grund av coronaviruset genomförs inga konstvisningar, men ta gärna del av bilder, filmer och information här på webben.
  • Visningen kostar 2.000 kronor per grupp
  • Max 20 personer per visning
  • Visningen tar 1 timme

Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Tre verk på Karolinska Universitetssjukhuset Solna
Tre verk utanför Karolinska Universitetssjukhuset i Solna. Konstnärerna heter (från vänster): 1) "Tip of an iceberg" av Mats Birgert och  Lars Bergström, 2 och 3) "Andetag" av Karin Lindh och Mats Karlsson


Intresset för arbetet med konsten på "Nya Karolinska" har varit stort sedan starten. Nu när Karolinska Universitetssjukhuset i Solna är i drift krävs stor hänsyn till patienter och personal, därför krävs god framförhållning vid förfrågan om konstvisning. Samling sker i huvudentrén på adress Eugeniavägen 3.

Se en film om arbetet med konsten på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna:

 

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

När Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge var nytt gjordes omfattande konstnärliga gestaltningar i korridorer och hisshallar, ofta i form av väggmålningar. Utomhusgårdarna är också karaktäristiska för sjukhuset: några är formade som landskap, andra med skulpturala verk.
 

Södersjukhuset

Konstvisningen på Södersjukhuset sker ovan jord och rör sig runt entréplan och upp i ett par avdelningar med nyare konst. Möt välkända konstnärsnamn och underfundiga verk.

Se en film om konstnären S. Camilla E. Boströms gestaltning Up Yours på Södersjukhuset: