Hoppa till huvudinnehåll

Konstvisning för grupper

Diarienummer
AKTNR 200-13967
Konstvisning NKS

Syntolkning: Konstvisning i vårdmiljö


Uppdatering 2020-03-16:
På grund av det rådande läget pausar vi alla konstvisningar i vårdmiljö tills dess att vi får nya besked angående coronaviruset covid-19. Det går inte heller att boka nya visningar just nu.
  • Alla bokade visningar under våren 2020 ställs in. Ett särskilt brev går ut till berörda.
  • Alla bokade visningar för hösten 2020 kvarstår så länge, vi avvaktar utvecklingen.
​Vi informerar när möjligheten att boka om eller boka nya konstvisningar är igång igen. 

Se konsten på plats

Kulturförvaltningen ordnar visningar av konsten på sjukhus. I en rundvandring berättar en guide om hur kulturförvaltningen arbetar med konst, vad som krävs för arbetet med konst i vårdmiljöer och om de specifika konstverken på sjukhuset. Med hänsyn till vården krävs god framförhållning vid bokning. Förfrågan med önskemål skickas via det digitala formuläret. 

  • Visningen kostar 2000 kronor per grupp
  • Max 20 personer per visning
  • Visningen tar 1 timme

Karolinska Universitetssjukhuset Solna

Intresset för arbetet med konsten har följt projektet sedan starten. När sjukhuset nu är i drift krävs stor hänsyn till patienter och personal, därför krävs god framförhållning vid förfrågan om konstvisning. Samling sker i huvudentrén på adress Eugeniavägen 3. Möjliga visningsdagar måndag-fredag.

Förslag på tidpunkt för visningen
15.00-16.00
16.00-17.00
17.00-18.00
18.00-19.00
 

Tip of an iceberg

Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge

När sjukhuset var nytt gjordes omfattande konstnärliga gestaltningar i korridorer och hisshallar, ofta i form av väggmålningar. Utomhusgårdarna är också karaktäristiska för sjukhuset, några formade som landskap, andra med skulpturala verk.


Huddinge

Landstingshuset, Hantverkargatan 45

Arkitekten Carl Christoffer Gjörwell ritade byggnaden i nyantik stil och byggdes 1816-1834 som garnisonssjukhus. Den konst som visas finns huvudsakligen i Landstingssalen, entréhallen, bibliotek, personalrestuaurangen och landstingssalens foajé. För visning i landstingshuset kan namnlista krävas innan besöket. En konstvisning kostar 2000 kronor och är ett subventionerat pris. Vi hoppas att det ska bli ett spännande möte med konsten i en historisk stockholmsmiljö.


Landstingshuet

Södersjukhuset

Konstvisning ovan jord rör sig runt entréplan och upp i ett par avdelningar med nyare konst. Möt välkända konstnärsnamn och underfundiga verk.

Visning Sös