Hoppa till huvudinnehåll

Upplev dans och cirkus i sommar

I sommar finns många tillfällen att uppleva föreställningar, workshops och kurser med dans och cirkus runtom i Stockholmsregionen både på distans och live. Här har vi samlat några tips från några av länets kommuner.
Upplands bro

 

Nalle Clown har fjärilar i magen

Vad? Clownföreställning ute i det fria på scenen i aktivitetsparken i Bro. Nalle Clowns show är språklös och anpassad för alla åldrar. Humor, värme och clownens klassiska väska fylld med förundran, följ med på Nalle Clowns upptäcktsfärd där han finner fjärilar och andra magiska ting.

När: 16 augusti kl. 11 och 13

Läs mer här

 

Träna cirkusinspirerad parkour med Cirkus Cirkör 

Vad? Parkour handlar om rörelse – att ta sig framåt, över, under och genom olika hinder. Med fokus på akrobatik lär Cirkörpedagogerna dig att kontrollera din kropp genom att landa mjukt, hoppa på rätt sätt och att använda vardagliga objekt för att ta dig fram på ett nytt sätt. Cirkörs pedagoger hjälper dig att utmana dig själv samtidigt som du har kul tillsammans med andra. Kursen är indelad i fler olika åldrar och tider. 

När:
Ålder: 7-9 år  Tid: 9/7-10/7, kl.10:30-12:00
Ålder: 10-12 år Tid: 9/7-10/7, kl.13:00-14:30
Ålder: 13-15 år Tid:16/7-17/7, kl.13:00-15:00
Ålder: 16-20 år Tid:16/7-17/7, kl.16:00-18:00

Läs mer här
 

 
Järfälla


Balkongkultur från terrassen

Vad? I föreställningen "Du talar till mig" möter Farhiya Feysal, vinnare av årets bästa poet 2018, dansarna Maele Sabuni, Binita Kharel, Omar Velasquez Rojas och Fredrika Burvall. Genom uttryck från house- och hiphop-traditioner förkroppsligar dansarna Feysals dikt "Skattepengar". Evenemanget livesänds från Huset på höjdens terrass på Söderhöjden (Engelbrektsvägen 47). Ingen publik på plats på grund av coronasituationen.

När? Lördag 27 juni klockan 15.00.

Läs mer här

 

Nykvarn


Jackobskis enmanscirkus och prova på-cirkus

Vad?
 Nykvarns kommun erbjuder tre dagar med Jacobskis enmanscirkus med efterföljande prova på cirkus i ca en timme.  Jacobskis enmanscirkus är en tokrolig föreställning för barn i åldrarna 4–12 år och innehåller, Lindans, jonglering, akrobatik och eldslukare framfört av en knäpp cirkusdirektör som tappat bort sina artister. Föreställningen är ca 30 min och med efterföljande prova på Cirkus i ca en timme.

När? 13, 14, 15 augusti kl. 13:00

Läs mer här

 

 

Norrtälje

 

LiveDans!

Vad? Vi dansar tillsammans! Kan du grundstegen i discodans? Vet du vad ett chasé är? Ta reda på det tillsammans med Mitt Lov.

När? 7 juli kl. 11:00-12:00

Läs mer här

 

Sigtuna


DANS DANS DANS – hiphop, house och dancehall i Märsta!

Vad? Är du mellan 13-19 år och vill testa dansstilarna hiphop, house och dancehall? I augusti fyller vi Ungdomens hus i Märsta med workshops och dansklasser i skön och öppen miljö. Louise Kalmén och Omar Velasquez Rojas håller i klasserna. Alla är välkomna oavsett erfarenhet. Gratis, men du måste anmäla dig senast 31 juli.

När? 4-6 augusti 

Läs mer här

 

Fler tips?

Har du fler tips på föreställningar? Tipsa oss gärna via mejl-