Hoppa till huvudinnehåll

Cirkuskonsulent

Diarienummer
AKTNR 3230-17507
Länskulturkonsulenten för Cirkus arbetar för att skapa nyfikenhet och förståelse för cirkus och stödja nya och befintliga arrangörer. Vårt uppdrag är att stärka cirkuskonstens ställning som konstnärlig uttrycksform och utveckla cirkusens infrastruktur i länet.

Cirkuskonsulent

Cirkus

Cirkuskonsulentverksamheten har som uppgift att verka för att barn och unga i Stockholms län ska få möta cirkuskonsten. Detta genom att förmedla cirkusföreställningar med scenkonststöd och genom coachning, stöd och fortbildning.
Läs mer om cirkuskonsulenten här.
 

Nätverk och projekt

CirkusMania

Festivalen CirkusMania är Stockholms läns nya festival för professionell cirkuskonst. Dans Cirkus stödjer festivalen med scenkonststöd och projektstöd.

 
Cirkus för alla i Nykvarn
Cirkusresidens 

Att arbeta specifikt med en kommun och en konstform är en metod som Region Stockholm Dans Cirkus alltmer använder sig av. Nu prövas samma sätt även med cirkuskonsten. Läs mer om cirkusresidens.

Communitydans
Communitydans och cirkus

Communitydans och cirkus är en metod för att ge icke-dansare möjlighet att uttrycka sig med dans. Arbetet leds av en danskonstnär som utgår från en plats och dess invånare.
Läs mer om communitydans och cirkus

Skapa dans 

Skapa dans är en koreografitävling för unga, 14-22 år. Region Stockholm Dans- och Cirkuskonsulenter har arrangerat danstävlingen sedan 2012 för att nå ut till dansintresserade ungdomar i regionen. 

Läs mer om Skapa dans
 

 

Innehållsansvarig: Lillemor Bandman 
Sidan uppdaterad: 2021-03-05