Hoppa till huvudinnehåll

Cirkuskonsulenten

Diarienummer
AKTNR 2621-13044
foto 9 okt
Cirkuskonsulentverksamheten har som uppgift att verka för att barn och unga i Stockholms län ska få möta cirkuskonsten. Här ser du en översikt av vilka områden vi arbetar med. 
Det här gör vi
 
  • Erbjuder coachning och handledning för att ge cirkusartister och grupper möjlighet att lättare nå ut till barn och unga.
  • Skapar möten mellan arrangörer, samordnare, producenter och artister, grupper.
  • Erbjuder fortbildning, coaching, inspirationsdagar till lärare och pedagoger.
  • Deltar på festivaler, utbudsdagar, mötesplatser där vi kan möta aktörer och arrangörer.
     
Scenkonststöd

Vi förmedlar cirkusföreställningar med Region Stockholms scenkonststöd – en subvention på 50%. Boka senast den 15 oktober för föreställningar under våren och 15 mars för föreställningar under hösten. Bokning sker via e-post till Lillemor Bandmann

Kontakta oss

Är du cirkusartist eller har ett kompani och vill arbeta med barn och unga? Har du frågor, idéer och planer? Arbetar du som arrangör eller pedagog i skolan, förskolan och vill köpa in någon cirkusföreställning eller veta mer om cirkusprojekt? Kontakta oss! 

Get in touch

If you want to work with young people in schools and preeschools as an cirkusperformers, or if you already have a company and created an act, please contact me for more info and details how we can work together!

Lillemor Strand Bandmann
08-123 379 29, 072-539 79 29
E-post: lillemor.strand-bandmann@sll.se

Prata dans och cirkus

Hur kan man prata om dans och cirkus? Hur kan du förbereda din barngrupp/klass för en dans eller cirkusföreställning? Vad ser vi på scenen? Hur kan ni samtala om upplevelsen efteråt? Danskonsulenterna Camilla Luterkort, Åsa Fagerlund  och cirkuskonsulenten Lillemor Strand erbjuder ett seminarium med samtal för en personalgrupp förskollärare och/eller lärare i Stockholms stad och län. Under en till två timmar tittar vi på exempel och pratar om föreställningar för barn och unga. Vi visar en enkel analysmodell för samtal kring dans. Vi behöver möjlighet att visa dvd och en tavla att skriva på.

Seminariet är kostnadsfritt i Stockholmsregionen. I övriga landet hänvisar vi till att boka in danskonsulent Signe Landin till en kostnad på 4 000 kr.

Intervju 

Här kan du se en film med en kort intervju med cirkuskonsulenten.

Dansistan

Dans Cirkus samarbetar kontinuerlig med arrangörsnätverket DANSISTAN. Nätverket består av 25 scener i Stockholms stad och i regionen som kontinuerligt visar dans och cirkusföreställningar för skolan och förskolan. Här kan du som cirkusartist söka in med din föreställning.

Mer läsning

2018 publicerade kulturförvaltningen rapporten "Länskulturfunktion för samtida cirkus. En utvärdering" av Eric Sjöström. Rapporten behandlar Stockholms läns länscirkusfunktion för samtida cirkus; fortfarande den enda i sitt slag i landet. Här framkommer att den regionala konsulentfunktionen har betytt mycket och att intresset för samtida cirkus är stort bland länets kommuner. Men även att det behövs mer dialog mellan utövare och arrangörer, och en bättre infrastruktur för konstformen i regionen. Ladda ned eller läs rapporten i pdf-format via länken.

Kulturrådets kartläggning 2017 var den första i sitt slag i Sverige och rapporten redogör för vilka utbildningar som finns inom konstformen, vilka fältets aktörer är och hur finansieringen ser ut. Resultaten presenteras i rapporten Professionell samtida cirkus: en kartläggning.