Hoppa till huvudinnehåll

Nu tar vi fram nytt Beställningsbart kulturutbud!

Diarienummer
AKTNR 2437-10391
Claire Parson

Syntolkning: Två personer i kostymer på en scen. Claire Parson. Foto Mats Åsman.

Under hösten presenterar Region stockholm ett nytt kulturutbud på ny webbsida!

 
Vad kommer att ingå i det nya beställningsbart kulturutbud?

Vi söker nytänkande – gärna genreöverskridande – programförslag och workshops inom musik, film, dans, litteratur, slöjd, konst, nycirkus och teater samt inom den nya kategorin MUSIK& (dvs. live musik & poesi, teater, dans, konst, slöjd, film, nycirkus m.m.). Det efterfrågas bl.a. fler dramatiserade föreställningar och program som berättar en historia. Vi vill dessutom avspegla ett samhälle i förändring och söker därför även aktörer med annan etnisk bakgrund samt högläsning eller MUSIK& på andra språk än svenska.

Överraska oss med nya programkoncept som tar vara på kulturens terapeutiska krafter eller som kombinerar olika konstformer till en helhetsupplevelse! Vi vill gärna erbjuda våra beställare kulturprogram de inte hört eller sett förr för att skapa mer omväxling och ge fler kulturaktörer en chans att få vara med. Ni som är medverkande i det aktuella utbudet och gärna vill komma med på audition uppmanas därför att söka med nytt programinnehåll eller ny programform.

Om beställningsbart kulturutbud

Kulturprogrammen tar plats på vårdavdelningar inom psykiatri, geriatrik, palliativ vård, äldreomsorg samt på barnsjukhus. Det kan bli ganska intima sammanhang där mötet med publiken – med den enskilde deltagaren – får stå i fokus. Vi söker program som kan ge tröst, som väcker minnen hos äldre personer med demens, som skapar livsglädje bland patienter eller underhåller och involverar sjuka barn.

Bra kvalité på programmet är ett krav.

  • Det är viktigt att de medverkandena är förberedda på att publiken kan vara rastlös, apatisk, orolig eller okoncentrerad.
  • Flexibilitet och lyhördhet när det gäller publiken och situationer man hamnar i är en viktig förutsättning.
  • Ersättningar/arvoden till artister/grupper som uppträder inom Kultur och hälsa i vård och omsorg sker enligt tariffer framförhandlade med Teaterförbundet. 
  • Vi ser helst att medverkande innehar F-skattsedel eller kan fakturera via faktureringsföretag.

Audition ägde rum på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm den 28 – 31 augusti 2018.

Vad händer nu?

Nu tar vi inte längre emot några ansökningar. Vi tackar alla som hört av sig och lämnat in programförslag! En kallelse skickades ut v 31 till de medverkanden/grupper som gick vidare till audition.

Vi kom med, hur presenteras mitt program?

I den digitala katalogen presenteras program enligt ansökningsblankettens kateogrier. Inskickat materials som håller digital kvalitet publiceras i katalogen. Ingen ersättning utgår för bild- ljudmaterial som publiceras i katalogen.