Hoppa till huvudinnehåll

Upplevelse

Red Alert

Dansare på Sergels torg ur filmen Red Alert

 

Nätverket Dans på röda linjen och Region Stockholm arrangerar tillsammans med koreografen Lotta Gahrton dansfilmen Red Alert till Dansens dag den 29 april 2021.  

Rött är en varningsfärg i naturen. I Red Alert blir dansarna längs röda linjen, klädda i rött, en gemensam varningsklocka i en tid av kriser. I ett kalejdoskop av filmade scener, på platser utmed röda linjen, undersöker vi de utrotningshotade, rödlistade arterna i naturen och konsekvenserna av pandemin - är dansaren också en utrotningshotad art?  

Dansens dag på torsdag 29 april 2021

Dansens dag-2021_tema Red_alert_Stillbild från film.jpg
 
Dansens dag är en världsomfattande rörelse - så här gör vi i Stockholmsregionen

7,8 miljoner i stöd till länets scenkonstgrupper

Barnteater
Kulturnämnden i Region Stockholm fattade i februarinämnden 2021 beslut om stöd till scenkonst. Drygt 7,8 miljoner fördelas till scenkonstgrupper i länet.

Kulturnämnden stödjer scenkonst för barn och unga genom Scenkonststödet, som är ett subventionsstöd till grupper som turnerar i Stockholms län med föreställningar för barn, unga och familjer. Det kan också beviljas till projekt där uppsökande verksamhet och föreställningar ingår.

Välkommen till Skolbiofrossan vt21

Filmen "Tottori! Sommaren då vi blev superhjältar!"
Nu drar det ihop sig till vårens (digitala) omgång av skolbiofrossan! Ett arrangemang för dig som bokar, samordnar eller arbetar med skolbio i Stockholms län.

Vårens skolbiofrossa gästas av bland andra Jens Lanestrand som presenterar Biografcentralens aktuella skolbioutbud samt av Max Elnerud och Faravid Svalfors af Ugglas som berättar om Ekerös kommande skolbiosatsningar. Vi tittar också på exempel och utbyter erfarenheter kring den omställning som pandemin fört med sig.

Vernissage för Vallentunas kommunkoreograf

vernissage i Vallentuna
Arkeolog8 har börjat sitt arbete som KOKO kommunkoreograf i Vallentuna kommun. Den 29 januari hade de vernissage på sin utställning Leden-Kartan-Katastroftankarna på Vallentuna Kulturhus.
Utställningen är den första delen i Katastrofprojektet och visas till och med 26 mars 2021. Läs mer på Arkeolog8:s webbplats här.

Stockholmsregionen toppar fördelning av stöd för filmkultur för barn och unga

Fem projekt i Stockholmsregionen har tilldelats drygt 250 000 kronor av de totalt 1,3 miljoner kronor som Svenska filminstitutet nu har fördelat i stöd till filmkulturell verksamhet för barn och unga.

Kortfilmsfestivalen STOCKmotion 14-17 oktober nu tillgänglig för alla!

Stockmotion Filmfestival. Stillbild från filmen Hållbart professionell av Sebastian Johansson Micci. Foto: Antonio Ikovic.

 

Upptäck historien med ny app från Stockholms läns museum

Appen Upptäck historien
Stockholms län är fyllt av historiska platser som bär på berättelser om människor och händelser. Det vill Stockholms läns museum uppmärksamma med sin nya app.

I samband med kulturarvsdagen 11-13 september lanserar Stockholms läns museum den nya appen Upptäck historien!

Appens första guide Kulturhistoria längs spåret bjuder med användaren på en resa med pendeltåg genom Huddinge, Haninge och Botkyrka kommun och fler guider är på gång inom kort. 

Inspirationsdag Cirkus

Cirkusföreställning
Nu planerar vi för fullt för Inspirationsdag Cirkus fredagen den 2 oktober kl.12 -17.30 i Haninge kulturhus. 

Upplev dans och cirkus i sommar

I sommar finns många tillfällen att uppleva föreställningar, workshops och kurser med dans och cirkus runtom i Stockholmsregionen både på distans och live. Här har vi samlat några tips från några av länets kommuner.
Upplands bro

 

Nalle Clown har fjärilar i magen

Sidor