Hoppa till huvudinnehåll

Konst

Konstväxling på Skanstull

1 januari - 31 mars 2021 Will Benedicts All Bleedings Stops Eventually (2019)

 

Ny utställning med klimatmedveten videokonst på Skanstulls tunnelbanestation. 

I Will Benedicts video ”All Bleeding Stops Eventually” möter vi animerade karaktärer som uppmanar oss att ta ansvar för klimatet. Vid en första anblick är det ett humoristiskt verk där solen, månen och olika djur pratar, men deras budskap är: ändra er! 

Finsk konstnär visar "Shelter" på Mariatorget

Konstnär Riita Päiväläinen Konstväxlingar Mariatorget 2021

 

Den finska konstnären och fotografen Riitta Päiväläinen är nästa utställare på Mariatorgets tunnelbanestation inom ramen för Konstväxlingar - tillfälliga utställningar på sju tunnelbanestationer i Stockholm.  Mariatorgets tunnelbanestation blir på ett sätt en av de mest synliga platserna för fotokonst i Sverige.

I Riitta Päiväläinens fotografier skapas ett möte mellan två platser som vanligtvis skiljs åt med ett stort avstånd: tunnelbanestationer och naturen.

Konstväxling på Odenplan

Odenplan Alexandra Larsson Jacobson Foto Hans Ekestang

Alexandra Larsson Jacobsons utställning "Harder, Softer, Slower, Stronger" kan liknas vid en rosaskimrande oas i montern på Odenplans plattform.

Fotoutställning Med kameran som tröst på Fridhemsplan

Fridhemsplan oktober Konstnär Carl Johan De Geer

Utställningen Med kameran som tröst består av dokumentära fotografier av konstnären Carl Johan De Geer (f. 1938) som mellan 1968 och 1972 försörjde sig som fotograf. Han gjorde uppdrag åt bland andra ”Puss” och ”Se”.  Utställningen Med kameran som tröst kan ses på Fridhemsplans tunnelbanestation och visas ett år  fram i tiden inom ramen för Konstväxlingar. Läs mer på webbsidan om Konstväxlingar på Fridhemsplan.

Konstväxling på Skanstulls tunnelbanestation

Konstväxlingar Skanstull - konstnär Roy Samaha

 

Konstväxling på tre tunnelbanestationer

Zinkensdamm Konstväxling
Foto: Hans Ekestang
I höst öppnar nya tillfälliga utställningar på tre stationer i tunnelbanan. Fortfarande råder rekommendation om endast nödvändiga resor i kollektivtrafiken så därför kommer kulturförvaltningen att göra digitala konståkningar under hösten.
Nu växlas konsten på stationerna Zinkensdamm, Gärdet och Slussen. 
 
Följande konstnärer har skapat ny konst: