Hoppa till huvudinnehåll

Stockholms läns museum söker insamlingsassistent

Appen Samtidsbild
(Ansökningstiden har gått ut)


Länsmuseet söker en insamlingsassistent för en tidsbegränsad tjänst fram till 31 december 2021

 
Stockholms läns museum befinner sig i en spännande utvecklingsfas. Länsmuseet har precis blivit en del av Region Stockholms kulturförvaltning och håller som bäst på att formulera och utveckla vårt uppdrag som digitalt museum. Sedan tio år driver vi verksamheten Samtidsbild, en plattform där länsinvånarna kan ladda upp sina egna digitala bilder så att de blir tillgängliga för många och sparas för all framtid. Under 2021 gör vi en satsning för att öka samlingen av bilder men även bredden av det material som samlas in. Vi söker därför en insamlingsassistent för tidsbegränsad anställning med syfte att nå fler grupper i samhället som vill bidra med bilder till Samtidsbild. Är du en social, driven och strukturerad person med erfarenhet av sociala medier?  Då kan det vara dig vi söker!

Enheten består idag av 10 medarbetare inom olika expertområden. Vi ansvarar för uppsökande pedagogik och lärarfortbildningar, digitala produktioner och kunskapsuppbyggande projekt kring länets kulturmiljöer, rådgivning till kommuner och civilsamhälle samt fotoinsamling och samlingsförvaltning.

Vårt uppdrag är att:

  • Vara ett digitalt museum med uppgift att samordna vetenskaplig insamling, bearbetning och förmedling av kunskaper om hela regionens kulturmiljö, kulturarv, och konst.
  • Vara en utåtriktad konsultativ expertinstitution riktad till länets alla kommuner, hembygdsrörelse och civilsamhälle gällande kulturmiljö-, kulturarvs- och museiområdet.

Länk till webbsidor om Samtidsbild på Stockholms läns museum webbplats. 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

  • Att tillsammans med kommunikationsteamet och insamlingsstrateg ta fram en plan för insamling samt därefter arbeta självständigt med planen.
  • I dialog med insamlingsstrategen identifiera och därefter kommunicera mot grupper i samhället som inte finns representerade i Samtidbild.
  • Tillsammans med kommunikationsteamet driva kampanjer i digitala medier för att sprida information om Samtidsbild.
Din profil

Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot digitala medier/digital produktion, media eller liknande.
Du har erfarenhet av att använda, skapa och publicera i sociala kanaler, primärt Facebook, Instagram och LinkedIn, men gärna i andra kanaler. Vi vill gärna att du har ett eget nätverk.
Du talar/skriver svenska och engelska obehindrat och behärskar helst även ett utomeuropeiskt språk.
Du tycker om att ta kontakt med andra och skapar goda relationer för vidare samarbeten.

Övrigt

Tjänsten är på halvtid och placerad på Region Stockholms kulturförvaltning/Stockholms läns museum i Stockholm. Vårt kontor finns i Fatburen, vid Medborgarplatsen. Vi ser gärna att du bifogar URL till de företags- eller organisationers sociala kanaler du arbetat med, samt kort beskriver din insats i dessa. Om du inte arbetat med några företag eller organisationer går det bra med ett exempel på en egen kanal du använder.

Välkommen med din ansökan och CV senast 16 maj 2021. Ansökan sker i Region Stockholms rekryteringsverktyg. 

Nyhet publiceras 2021-04-26